9.4.2014

Onnistunut remontti?

Mikä tekee remontista onnistuneen? Mielestäni vain yksi asia, asiakkaan tyytyväisyys. On sitten kysymys projektin kulusta tai lopputuloksesta. Rakennusurakoidessani varmistin aina asiakkaan tyytyväisyyden luovuttamalla tilaajalle osakokonaisuuksia remontin eri vaiheissa. Kun pesuhuone oli purettu ja rakennettu vesieristetyötä vaille valmiiksi, selvitin remontin sisältöä ja aikataulua asiakkaalle. Hän antoi luvan vesieristetyön aloittamiselle ja kun tuo työ oli tehty pidettiin katselmus, jossa tarkastettiin työn laatu ja tehtiin vesieristyskoe, jolla varmennettiin eristeen tarttuvuus sekä vahvuus. Tuosta tarkastuksesta laadittiin vesieristepöytäkirja, jonka asiakas allekirjoitti ja antoi luvan ryhtyä laatoittamaan seiniä sekä lattiaa. Ja jälleen, kun laatoitustyö oli tehty, pidettiin lyhyt katselmus, jossa asiakas antoi luvan saumata laatoituksen sekä tehdä pesuhuoneen valmiiksi.

Montako reklamaatiota saimme, että työ oli huonosti tehty. Emme yhtään, koska pidimme asiakkaan koko ajan tietoisina, mikä oli seuraava työvaihe ja saimme asiakkaalta hyväksynnän ennen kuin etenimme työssämme.



Oman asunnon remonteissa on ollut mielenkiintoista seurata kahden erilaisen urakoitsijan tapaa toimia. Puustelli, joka toimitti kokonaisurakkana keittiön uudistamisen avaimet käteen periaatteella, ei pitänyt kanssani yhtäkään välikatselmusta. Itse asiassa jouduin keskeyttämään heidän työnsä lukuisten virheiden takia ja pyysin kirjallisesti työmaapalaveria. Tuossa palaverissa meillä oli tarkastuslista sisältäen 28 virhekohtaa. Puustellin työnjohtaja joutui myöntämään, että työtä oli tehty huolimattomasti ja sisälsi useita mittavirheitä. Sovimme korjauksista ja tarkastuslista allekirjoitettiin katselmuksen päätteeksi, joten siitä tuli sopimuksen osa. Keittiön uudistamisen piti kestää kaksi viikkoa ja olla toukokuun puolessa välissä valmis. Työ venyi, koska kaapistoja ja tasoja jouduttiin vaihtamaan ja tasoite- sekä maalaustöitä uusimaan. Keittiö valmistui vasta kesäkuun viimeisenä päivänä puolitoistakuukautta myöhässä. Loppujen lopuksi Puustelli joutui hyvittämään  työn viivästymisestä, mutta sai kaiken kuitenkin korjattua kuntoon. Puustellin mukaan olin tavattoman tarkka asiakas ja että kyllä heidän työnsä yleensä kelpaa asiakkaille. En usko kuitenkaan olevani ainutlaatuinen ja olisikin mukava kuulla kommentejanne, miten teidän keittiöremonttinne ovat sujuneet.



Pesuhuoneremonttimme onkin sitten sujunut aivan toisella tavalla. Urakan toteutti Milosan Oy Turusta ja työnjohtajana toimiva Timo Koivisto on ollut hyvin asiakaspalveluhenkinen. Hänelle on ollut aina helppo soittaa ja neuvotella sekä työn sisällöstä että toteutuksista. Toki heidänkin kanssaan kävi niin, että työmies oli jo levyttämässä seiniä, vaikka sähkötyöt oli vielä tekemättä. Soitto työnjohtajalle ja työ keskeytyi välittömästi. Seuraavana päivänä sähkömies teki oman osuutensa ja seinien levytys sai jatkua. Koivisto soitti, joskus jopa päivittäin, ja neuvotteli erilaisista toteutuksista. Tarvittaessa hän kutsui paikalle sähkömiehen tai lvi-urakoitsijan ja sopi, mitä tehdään.

Näistä remonteista on jäännyt päällimmäiseksi ajatukseksi, että miten sellaiset asiakkaat pärjäävät remonttifirmojen kanssa, joilla ei ole tieto-taitoa tai kokemusta remonttien etenemisistä ja eri työvaiheista saati sitten tietoa minkälaista työn laatua on voitava edellyttää. Kuka remonteissa valvoo asiakkaan etua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa, saa kommentoida :)